Op Enkhuizen en de regio raak je nooit uitgekeken.

Daarom weten we zeker dat je terugkomt voor meer belevenissen. Op deze pagina een bloemlezing uit de veelheid van evenementen en bezienswaardigheden: denk aan: musea, wandel- en fietstochten in de natuurgebieden, horecagelegenheden, boottochten, omliggende dorpen en steden en andere mogelijkheden die Westfriesland zo bijzonder maken.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd bij de receptie terecht. Daar helpen we u graag verder.

Bezoek de oude haven van Enkhuizen

Enkhuizen is een havenstad met een rijk verleden. Deze VOC-stad heeft vele havens en is onder andere daardoor één van de mooiste stadjes aan de voormalige Zuiderzee (nu het IJsselmeer). Door de vele terrasjes en restaurants in de havens maakt dit de Haringstad tot een bruisende stad.

Blijf op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief:

In het mooie havengebied van Enkhuizen voorzien van een terras met prachtig uitzicht over het IJsselmeer met binnenkomende viskotters en zeiljachten. Geniet van dit tafereel onder het genot van een hapje en een drankje. In ons sfeervol restaurant zijn wij als oude Visafslag toegankelijk voor jong en oud. Ga hier naar onze site.

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam ‘IJsselmeer’. Het gedeelte buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. Ga hier naar de site.

Het gezellige winkelhart van Enkhuizen

Loop door de pittoreske winkelkstraatjes ​van Enkhuizen en kijk ondertussen uw ogen uit naar de historische panden. Volle tassen dropt u zo weer in het hotel, we zitten op 100 meter van de winkelstraat. Voor een tussenstop op het terras hoeft u niet ver te zoeken.

Brouwerij de Werf, de stadsbrouwerij van Enkhuizen zit pal naast ons hotel. Dé plek voor Beer, Food & Fun. Hier proef je lokaal gebrouwen bieren in de beergarden aan het water of in het industriële Proeflokaal. Boek een proeverij of rondleiding langs de ketels (let op beperkt beschikbaar). Proost! Ga hier naar de site.

De bijzonder historie van Snouck van Loosen

Margaretha Maria is vooral bekend geworden vanwege haar nalatenschap. Ze was de jongste van de zes dochters van het echtpaar Snouck van Loosen. Haar vader was afkomstig uit Leiden en heette eigenlijk Samuel Snoeck. Toen hij in 1793 trouwde met Cornelia Petronella van Loosen kocht hij de familienaam van zijn vrouw erbij….

Virtuele tour van ons hotel en de kamers

Hotel en omgeving impressie

Vorige slide
Volgende slide

Meer weten over de omgeving? Informeer bij de receptie

Volg ons ook op social media, zoals: Facebook, LinkedIn en Instagram, om op de hoogte te blijven. De komende maanden en jaren staan er namelijk veel nieuwe ontwikkelingen op stapel in ons hotel. Denk aan een luxe Wellness Centre, een sfeervolle Bar-Bistro en unieke vergader en conferentie mogelijkheden. Kortom, we blijven ontwikkelen en werken aan een complete hospitality ervaring.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.